020560056 ring fackets hjälptelefon

LO-distriktet Gotland

Facket på Sommarjobbet

Facket på Sommarjobbet drar igång snart. Vid uppsökerierna träffar vi sommarjobbare för att se till att alla har det bra på jobbet.

Deltidsarbete är en klassfråga som slår mest mot arbetarkvinnor

Deltidsarbete är en klassfråga som slår mest mot arbetarkvinnor

Deltidsarbete är vanligare bland arbetare än bland tjänstemän i Sverige. Det finns inget län i Sverige som visar på motsatsen, även om det skiljer sig åt mellan länen.

Avtalspensionen allt viktigare grädde på moset

Avtalspensionen allt viktigare grädde på moset

Den allmänna pensionen får alla. Om din arbetsgivare har tecknat kollektivavtal får du också avtalspension. Det är löneutrymme du avstått och som arbetsgivaren betalar in till din avtalspension.

Nyheter i försäkringsinformatörsutbildningarna

En översyn av grund- och vidareutbildningarna för LOs försäkringsinformatörer har just genomförts med en informationsturné landet runt som avslutning.

Jämställdhetsbarometern 2015 – Faktisk månadslön

Jämställdhetsbarometern 2015 – Faktisk månadslön

Arbetarkvinnor på Gotland har 4 310 kronor mindre i faktiskt månadslön än män i arbetaryrken och 14 322 kronor mindre än män i tjänstemannayrken.

Fler nyheter
LO Fakta - Arbetslivet i siffror

LO-Fakta

LO Play

Almedalen: Utan yrkesutbildning stannar Sverige

För att inte Sverige ska stanna behöver vi fler som gör mer och förändrar retoriken, synen och förståelsen för yrkesutbildningar. För att öka attraktionskraften i yrkesutbildning behöver goda krafter samspela bättre långsiktigt. Fler elever ska välja yrkesprogram som ska hålla världsklass.

Nyhetsbrev från LO
Prenumerera på LOs nyhetsbrev