020560056 ring fackets hjälptelefon

LO-distriktet Gotland

Många pappor missar extra pengar vid föräldraledighet på Gotland

För tredje året i rad ökar pappors uttag av föräldrapenningtillägget på riksnivå. Men på Gotland har endast 9 procent av papporna tagit ut hela den ersättning som de har rätt till.

Facket på Sommarjobbet

Facket på Sommarjobbet drar igång snart. Vid uppsökerierna träffar vi sommarjobbare för att se till att alla har det bra på jobbet.

Deltidsarbete är en klassfråga som slår mest mot arbetarkvinnor

Deltidsarbete är en klassfråga som slår mest mot arbetarkvinnor

Deltidsarbete är vanligare bland arbetare än bland tjänstemän i Sverige. Det finns inget län i Sverige som visar på motsatsen, även om det skiljer sig åt mellan länen.

Avtalspensionen allt viktigare grädde på moset

Avtalspensionen allt viktigare grädde på moset

Den allmänna pensionen får alla. Om din arbetsgivare har tecknat kollektivavtal får du också avtalspension. Det är löneutrymme du avstått och som arbetsgivaren betalar in till din avtalspension.

Nyheter i försäkringsinformatörsutbildningarna

En översyn av grund- och vidareutbildningarna för LOs försäkringsinformatörer har just genomförts med en informationsturné landet runt som avslutning.

Fler nyheter
LO Fakta - Arbetslivet i siffror

LO-Fakta

LO Play

Slaget om Europa – vad står på spel?

Högerpolitik har skapat otrygghet och växande klyftor inom EU. Eurokrisen, flyktingkrisen och Brexit har satt EU i gungning. Genom hatretorik och konspirationsteorier försöker nationalistister och högerpopulister mobilisera de missnöjda och oroliga. Vad står på spel i valet till Europaparlamentet i maj? Hur kan arbetarrörelsen bemöta hoten?

Nyhetsbrev från LO
Prenumerera på LOs nyhetsbrev