Fråga facket Fråga facket

21 områden för att görs Småland och Blekinge tryggt och rättvist för vanligt folk

Handslaget är unikt. Det är den första breda överenskommelsen som ett LO-distrikt tagit fram tillsammans med fyra olika partidistrikt. Handslaget är framtaget av våra facklig-politiska samverkansråd; Välfärd samt Arbetsmarknad och näringspolitiska. I samverkansråden sitter fackliga företrädare från olika förbundsavdelningar och politiska företrädare.


Publicerad Uppdaterad
Kopiera länk för delning

LO-distriktet i Småland och Blekinge har gjort ett gemensamt handslag med Socialdemokraterna i Blekinge, Kronoberg, Jönköping och Kalmar län. Handslaget fokuserar på att förbättra arbetsmarknaden och välfärden. Handslaget är unikt.

Vi har kommit överens om konkreta samarbetsområden som fångar upp utmaningarna som finns i våra regioner och kommuner liksom de problem som medborgarna och LO-förbundens medlemmar möter i sin vardag.

Vår överenskommelse sträcker sig över stora och viktiga områden. Det finns inte ett svar på komplexa samhällsproblem, utan det krävs en sammanhållen politik för att lyckas. Enbart genom att få ett starkt stöd hos från väljarna kan vi genomföra en politik som förbättrar villkoren för LO-förbundens medlemmar i vår del av landet. För fler jobb och större möjligheter att bo och leva väl här.

Här kan du lyssna på ett panelsamtal där handslagen presenteras med några av ledamöterna i våra samverkansråd.

Ett aktuellt exempel 
I Vimmerby la Socialdemokraterna en motion om arbetsskor som behandlades i måndags kväll. LO-facken mobiliserade ihop med Kommunal inför kommunfullmäktige, med plakat och fysisk närvaro. Moderaterna, Kristdemokraterna röstade ner förslaget ihop med Centerpartiet. Vi berättade om resultatet och hänvisade till våra handslag: ökat stöd för (S) den 11 september är nödvändigt för en löntagarvänlig politik.

Ladda ner folder
Klicka här för att läsa och ladda ned foldern.

Patrik Långberg
- Din webbläsare verkar inte ha stöd för javascript. Skriv in fornamn.efternamn@lo.se i ditt mailprogram.